
Cerrahi Diş Çekimi
Çene kemiğinde yer bulamayan yada çeşitli sebeplerden dolayı sürmesi gereken zamanda süremeyen bazı dişler kemik içerisinde gömülü kalabilemektedir. Bu dişler daha sonra enfeksiyonlara sebep olabilir yada protetik amaçla yapılacak olan implant tedavilerine engel olabilirler. Bu durumda çekilmeleri gerekebilir.
Cerrahi Çekim Öncesinde Neler Yapılır ?
Gömülü dişlerin çekimi öncesinde detaylı bir ağız içi muayene, 2 boyutlu panoramik röntgen yada gerekli görülürse 3 boyutlu tomografiler çekilir. Dişin konumu, açısı ve kemik içerisindeki sinir ve damar yapılarıyla olan ilişkisi belirlenir. Hastanın sistemik hastalıkları varsa değerlendirilerek cerrahi operasyon için uygun zaman ayarlanır.
Cerrahi Diş Çekimi Sırasında Neler Yapılır ?
Dişlerden belirli miktarlarda aşındırma yapılarak zirkonyum ve porselene yer açılır. Daha sonra ölçü alınır ve provalar ile kısa sürede tedavi tamamlanır.
Cerrahi Çekimler Sonrasında Nelere Dikkat Edilmelidir ?
Diş tedavi sonrasında artık cansızdır ve birkaç günden bir aya kadar bir sürede şikayetlerin hafifleyerek tamamen geçmesi beklenir. Bu süreçte hasta ve hekim iletişimi çok önemlidir. Bu süreçte kişinin verilen tavsiyelere uyması ve ağız hijyenine dikkat etmesi tedavinin başarılı bir şekilde sonuclandirilmasinda son derece önemlidir.